چگونه کمر شلوار رو تنگ یا گشاد کنیم
تنگ یا گشاد کردن کمر شلوار شرایطی را ایجاد میکند تا در صورت افزایش یا کاهش وزن بتوانید به راحتی از شلوار استفاده کنید. راهکارهای متفاوتی برای تنظیم اندازه کمر شلوار وجود دارد که باید با توجه به نوع و جنس شلوار آنها را بکار گیرید. تغییر اندازه کمر در شلوار به پارامترهای مختلفی از جمله جنس پارچه بستگی دارد به همین دلیل باید به طور اصولی انجام شود تا به دوخت و طراحی شلوار صدمهای وارد نکند. در این مقاله قصد داریم تا روشهای مختلف برای گشاد یا تنگ کردن شلوار را مورد بررسی قرار داده و بهترین راه را در اختیارتان قرار دهیم در نتیجه تا انتها با ما همراه باشید تا مانند یک خیاط حرفهای سایز شلوارتان را مطابق با دور کمر تغییر دهید.
طریقه گشاد کردن کمر شلوار پارچه ای
به منظور گشاد کردن کمر شلوار پارچهای در ابتدا باید یک شکاف پشت کمر شلوار ایجاد کنید، بدین ترتیب برای این کار به اقدامات زیر توجه داشته باشید.
- محل شکاف را مشخص کنید، بهتر است این محل حدودا 5 سانتی متر پایینتر از کمربند شلوار باشد.
- با استفاده از قیچی یک شکاف برابر با 5 سانتی متر پشت شلوار ایجاد کنید.
- در نهایت باید این شکاف ایجاد شده را با استفاده از نخ و سوزن بدوزید.
در صورتی که پس از خرید شلوار اسلش متوجه شدید که این شلوار تنگ شده بهتر است برای گشاد کردن آن درزهای قرار گرفته پشت شلوار را شکافته و مجددا آنها را بهم بدوزید. اغلب شلوارها در پشت کمر خود دارای درزهایی هستند که با شکافتن و دوختن آنها، کمر شلوار گشادتر میشود.
یکی دیگر از موثرترین روشها این است که اگر دارای شلوار جین هستید در ابتدا آن را شسته و قبل از اینکه خشک شود، در حالی که شلوار جین دارای رطوبت است آن را بپوشید و شروع به راه رفتن کنید. این اقدام باعث میشود تا شلوار جا پیدا کرده و گشاد شود.
چطور لباس را گشاد کنیم؟
روشهای مختلفی برای گشاد کردن لباس وجود دارد که از جمله مهمترین آنها باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم.
- برای گشاد کردن پیراهن بهتر است در ابتدا آن را شسته و پیش از اینکه خشک شود لباس را به یک چوب لباسی محکم آویزان کنید. سپس دو طرف پیراهن را به نوبت گرفته و به پایین بکشید. به منظور گشاد شدن سرشانه دو طرف پیراهن را همزمان بکشید، این کار را از بالا شروع کرده و تا پایین ادامه دهید و چندین بار این فرآیند را ادامه دهید. این کشش باعث میشود لباس کمی گشاد شود.
- به منظور گشاد کردن انواع لباس کافی است تا در ابتدا پشت آن را برش بزنید، دقت داشته باشید که این برش باید صاف و مرتب باشد. در مرحله دوم لبهها را اتو بزنید تا بافت پارچه بیرون نزند. در این مرحله باید پارچه جدید که با پارچه لباس هماهنگی دارد را اضافه کنید، در مرحله بعد پارچه را سوار کرده و آن را با سوزن ته گرد فیکس کنید و در نهایت با استفاده از نخ و سوزن آن را بدوزید. در صورتی که پارچه اضافی آمد آن را برش زده و لباس را اتو کنید.
- اضافه کردن دکمه نیز از جمله بهترین روشهایی است که میتوانید برای گشاد کردن لباس از آن استفاده کنید، به این منظور مانتو، پیراهن، پالتو و لباسهایی از این قبیل را پوشیده و میزان تنگ بودن آن را مشخص کنید. بر این اساس محل جدید برای قرار دادن دکمه را علامت گذاری کرده و جای دکمه را تغییر دهید. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد ظرافت کار است چرا که نباید جای دکمههای قبلی مشخص باشد.
زاپدار کردن شلوار
شلوارهای زاپ دار از جمله ترندهای این روزها هستند که طرفداران بسیار زیادی داشته و استایلی زیبا ایجاد میکنند. به این منظور به ابزارهایی چون تیغ موکت بری، قیچی و سوزن احتیاج خواهید داشت. بر این اساس برای زاپدار کردن شلوار لی مردانه به مراحل زیر دقت داشته باشید.
- در ابتدا محل مورد نظر را برای زاپ دار کردن شلوار مورد توجه قرار دهید، بهتر است برای این کار شلور را به تن کنید. بهترین جا 5 سانتی متر بالاتر یا پایینتر از زانو است.
- پس از تعیین محل یک مقوای محکم برداشته و آن را داخل شلوار ببرید و زیر محل مورد نظر قرار دهید.
- با استفاده از تیغ موکب بری به طور موازی و گاها نامرتب روی شلوار جین خود چند بار برش بزنید، بهتر است این کار را با کمی فاصله انجام دهید.
- در مرحله بعد تارهای قسمت برش داده شده را به طور ریش ریش خارج کنید.
- در نهایت با استفاده از یک موچین تارها را جدا کرده و مجددا این مراحل را تکرار کنید.
دوخت مرغک شلوار
در حقیقت مرغک یا بغلک یک تکه 4 گوش کوچک است که به منظور گشاد کردن و راحتی شلوار مورد استفاده قرار میگیرد و اصولا زیر فاق شلوار دوخته میشود. بدین ترتیب باید پارچه را به شکل لوزی برش داده و سپس آن را از وسط تا بزنید و را برگردانید و در قسمت وسط شلوار قرار دهید. پارچههای قسمت خشتک شلوار را باز کرده و دو قسمت لوزی را روی پارچه شلوار بگذارید و با استفاده از سوزن ته گرد علامت گذاری کنید، پس از آن فضایی که با استفاده از سوزن مشخص کردهاید را با استفاده از چرخ خیاطی به دقت بدوزید. در مرحله بعد کنارههای شلوار را با سوزن به هم متصل کرده و کنارهها را نیز بدوزید تا شلوار آماده استفاده شود.
نحوه صحیح تا زدن پاچه شلوار
این روزها تا زدن شلوار از جمله ترندهای روز دنیا در عرصه مد و فشن است که استایلی زیبا و متفاوت برای افراد ایجاد میکند. تا زدن شلوار به طرق مختلف انجام میشود که از جمله بهترین آنها باید به موارد زیر اشاره کرد.
- به منظور تا زدن شلوارهای اسکینی و چسب بهتر است یک بار به سادگی شلوار را از پایین تا بزنید.
- به منظور تا کردن شلوارهایی که دارای پارچه رنگی هستند نیز یک بار پاچه را تا بزنید اما این تا باید بلند باشد تا به خوبی پارچه رنگی را به نمایش بگذارد.
- شلوارهای راسته را نیز میتوانید تا دو بار تا بزنید، این شلوارها در کنار کفشهای اسپرت و کتانی بهترین گزینه است.
- برای شلوارهایی که جنس نازکی دارند نباید بیشتر از دو بار شلوار را تا بزنید چرا که زیبایی خود را از دست میدهد.
از جمله نکات قابل توجه در هنگام تا کردن شلوار به شرح زیر هستند:
- در صورتی که شلوار جنسی نازک دارد بهتر است آن را رول کنید، این کار ظاهری زیبا برای شلوار به وجود میآورد.
- به هیچ عنوان شلواری که گشاد است را تا نزنید چرا که ظاهری زیبا ایجاد نمیکند.
- زمانی که دو بار تا میزنید ارتفاع کمی برای تا زدن در نظر بگیرید در غیر این صورت ظاهر ناخوشایندی برای آن ایجاد میشود.
- پس از تا زدن شلوار نباید روی کفش بیوفتد در نتیجه پس از تا زدن باید روی مچ یا بالاتر قرار گیرد.
- به تیپ و ظاهر خود توجه داشته باشید و با توجه به نوع لباس، شلوارتان را تا بزنید.
روش تنگ کردن شلوار پارچه ای مردانه
اگرچه زیبایی شلوار پارچهای به گشاد بودن آن است و بسیاری از افراد این نوع شلوار را به سبب آزادی و راحتی آن مورد استفاده قرار میدهند اما نکته مهم و حائز اهمیتی که در این زمینه وجود دارد این است که گاها شلوار به قدری گشاد است که نمیتوان به راحتی آن را مورد استفاده قرار داد. بر این اساس به منظور تنگ کردن این نوع شلوارها بهتر است به مراحل زیر دقت داشته باشید.
- در ابتدا شلوار را پشت و رو کرده و آن را بپوشید، بر این اساس پشت شلوار را با استفاده از ماژیک علامت بزنید تا مشخص نشود.
- هر قسمتی که شلوار که گشاد است را با دست گرفته و به پا بچسبانید و تا بزنید تا تنگ شود.
- پس از مشخص کردن مقدار گشادی شلوار، از یک نفر بخواهید تا به طور دقیق روی محل دوخت که دقیقا قسمت تای شلوار است خط بکشد.
- اگر فردی کنارتان نیست بهتر است خودتان به تنهایی با استفاده از چند سوزن ته گرد این کار را انجام دهید. ( فاصله بین سوزنها بهتر است 2.5 تا 5 سانتی متر در نظر گرفته شود)
- مراحل را برای پاچهی دیگر نیز تکرار کرده و در نهایت با استفاده از یک بشکاف درز شلوار را بشکافید.
- پس از باز شدن دوخت شلوار آن را کاملا باز کرده و اتو بزنید تا کاملا صاف شود. در کنار خط اول یک خط دیگر به فاصله 1/3 سانتی متر رسم کنید.
- قیچی را روی خط دوم قرار داده و آن را صاف برش دهید و در نهایت پارچه را بدوزید تا شلوار تنگ شود.
چطور کمر شلوار را تنگ کنیم؟
به منظور تنگ کردن شلوار روشهای گونگونی وجود دارد که برخی از مهمترین آنها به شرح زیر تعریف میشوند.
برای تنگ کردن شلوار کافی است در قسمت پشت آن ساسون بگیرید، بر این اساس گشادی قسمت کمر را به دو قسمت تقسیم کنید. یک خط شیب دار بالای جیبها بکشید و آن را کم کنید. با استفاده از چرخ خیاطی آن را بدوزید و سپس شلوار را اتو بزنید.
از بهترین روشها باید به قرار دادن کش اشاره کرد، بدین ترتیب از قسمت پهلوی کمر شلوار به قسمت داخل رفته و پارچه این بخش را اندازه 1 تا 1/5 سانتی متر برش بزنید و در قسمت پهلو از داخل در دو طرف شلوار دکمه بدوزید. یک کش مناسب انتخاب کرده و روی آن با توجه به اندازه دکمه برش بزنید و سپس کش را از داخل کمری شلوار عبور داده و ابتدا و انتهای کش را بدوزید تا باز نشود.