روشهای از بین بردن پرز لباس
در میان تمامی لباس هایی که با بارچه های زیبا و مختلف تولید میشوند، بعضی از این پارچه ها دارای جنس به خصوصی هستند که در اثر ساییدگی و استفاده حتی در مدت کوتاه پرز میدهند و ظاهر لباس تحت تاثیر این اتفاق، بسیار قدیمی میشود؛ زیرا رشتههای تار و پود بر اثر عوامل مختلف از هم جدا شده و به یکدیگر گیر میکنند و روی سطح پارچه به صورت پرز دیده میشوند. روشهای از بین بردن پرز لباس متعدد هستند و بهتر است برای انتخاب بهترین راه این مقاله را مطالعه نمایید.
دلیل به وجود آمدن پرز لباس چیست؟
یکی از مهمترین موارد به وجود آمدن پرز روی لباس، اصطکاک است که شما با انجام یکسری اقدامات تا حد زیادی میتوانید جلوی آن را بگیرید. در حالت کلی حتی قبل از اینکه ظاهر لباس با پرزها ناخوشایند شود شما میتوانید با کم کردن اصطکاک و الکتریسیته ضمن شست و شوی مناسب، طول عمر لباس را بالا ببرید.
نحوه مناسب شستشوی لباس چگونه است؟
موقع شستن لباسها، حتما پوشاک را به صورت پشت و رو داخل ماشین لباسشویی قرار دهید. بهتر است با نحوه شستشوی لباس سفید در خانه آشنا باشید. با این کار اصطکاک وارد شده کمتر با قسمت داخلی لباس در تماس است و لباسها کمتر پرز میگیرند و در نتیجه عمر لباس افزایش پیدا میکند. در نهایت بسیار اهمیت دارد که لباسها پس از شست و شو حتما در هوای آزاد خشک شوند تا الکتریسیته لباسها تا حد زیادی از بین برود.
از بین بردن پرز لباس پشمی
پوشاک پشمی جزو آن دسته از کالاهایی هستند که زیاد پرز میدهند، پس باید در درجه اول خوب نگهداری شوند تا دچار پرز نشوند. از مهمترین دلایل پرزدار شدن لباس پشمی شست و شوی بیش از حد آن است. به همین علت باید از شوینده مناسب حاوی نرم کننده برای این محصولات استفاده شود.
با تا زدن و قرار دادن البسه پشمی در داخل کاور مخصوص، امکان تماس آن ها با سایر پوشاک کاهش یافته، ایجاد الکتریسیته کمتر و در نتیجه پرز کمتری نیز میدهند. بهترین راه برای از بین بردن پرزها، مخصوصا در لباسهای پشمی استفاده از یک دستگاه پرزگیر است تا بدون آسیب به لباس بتوان پرزها را از میان برد، این کار کاملترین و مطمئن ترین روش برای داشتن یک لباس زیبا خواهد بود.
از بین بردن پرز لباس مخمل
لباسهای با جنس نظیر ماهوت و مخمل بهتر است با دست شسته شوند تا کمتر دچار آسیب شوند. این پارچهها به علت جنس خاصی که دارند، به سرعت پرز میگیرند. برای از بین بردن پرز لباس در این لباس ها بهتر است از روش چسب و یا روش ماهوت پاککن استفاده شود. در روش چسب شما میتوانید یک نوار چسب 5 الی 10 سانتی متری را به صورتی که قسمت چسبناک آن رو به بیرون باشد دور دستتان بپیچید و آرام روی پارچه قرار داده و بکشید، با تکرار چندباره این کار پرزها از روی لباس برداشته میشوند و ظاهر لباس بهتر میشود.
استفاده از ماهوت پاککنهای مخصوص هم در از بین بردن پرزها بسیار مفید است. البته باید توجه داشته باشید اگر این وسیله را محکم روی مخمل بکشید ممکن است خسارت زیادی به آن وارد نمایید. البته اگر به این ابزار دسترسی ندارید شما به راحتی میتوانید در منزل یک ماهوت پاککن بسازید و مشکل خود را رفع کنید. برای ساخت ماهوت پاککن به یک مجله نیاز دارید تا آن را لوله کنید. بعد از لوله کردن مجله به یکی از قسمتهای انتهایی چسب پهن بزنید به حالتی که قسمت چسبناک رو به بیرون باشد. بعد از ساخت ماهوت پاک کن خیلی راحت روی لباس کشیده و پرزها را جمع کنید. شما میتوانید از لولههای وسط دستمال کاغذی هم برای ساخت این پرزگیر استفاده کنید تا نیازی به هزینه نباشد.
از بین بردن پرز لباس نو
برای لباسهای نو و پارچههای حساسی که ظرافت زیادی دارند بهتر است از یک اسفنج خیس کمک بگیرید. برای این روش مقدار کمی آب روی اسفنج بریزید تا کمی خیس شود ولی نباید آب از آن چکه کند. این اسفنج را به آرامی در جهت بافت پارچه روی لباسهای ظریف مثل شال و روسری یا لباسهای نخی بکشید تا کم کم پرزها حرکت کرده و در یک نقطه جمع شوند بعد شما میتوانید به راحتی پرزها را از روی لباس برداشته و جدا کنید.
اگر این مدل از لباسها بافت برجسته و بیرون زده ندارند استفاده از ریش تراش هم میتواند به شما در از بین بردن پرز لباس کمک کند البته این کار باید با دقت فراوانی انجام شود تا به پارچه آسیبی وارد نشود.
از بین بردن پرز لباس پنبهای
در درجه اول باید جلوی پرز دادن این نوع لباس را گرفت زیرا این جنس پوشاک بسیار حساس هستند و امکان پرز دادن آنها بیشتر از سایر لباسها است. کالای پنبهای را بهتر است از بقیه البسه تفکیک کرد و در هنگام شست و شو داخل کاور قرار داد تا امکان تماس با لباسهای الیاف مصنوعی کمتر شود.
برای از بین بردن پرز لباسهای پنبهای بهتر است یک شانه دندانه ریز را در یک جهت خیلی آرام بکشید و آنها را از لباس جدا کنید. اگر پرزهای لباس بسیار زیاد است با استفاده از سشوار پرزها را در یک قسمت جمع کرده و ماهوت پاک کن را روی آن بکشید.
از بین بردن پرز لباس بافتنی
برای لباسهای بافتنی در صورتی که دچار پرز شدهاند میتوان از چندین روش بهره برد که یکی از این روشها شستن دوباره لباس بدون مواد شوینده است زیرا با این کار پرزها خیلی راحت جدا میشوند. پس از شست و شو باید لباسها را به خوبی بتکانید و سپس در هوای آزاد خشک کنید تا الکتریسیته کمتری را به خود جذب کند.
در روش دوم شما با استفاده از یک شانه دندانه ریز میتوانید به راحتی پرزها را بردارید یعنی شانه را به آرامی در جهت بافت لباس بکشید و خیلی آرام از روی آن بردارید تا به بافت آسیبی وارد نشود. جوراب و پارچههای نایلونی هم پرزگیرهای خوبی هستند، در این روش کافیست که شما فقط جوراب را دست کرده و روی لباس بکشید تا پرزها خیلی راحت از روی لباس جمع شوند.
ریشتراش برقی یکی دیگر از راههای از بین بردن پرز لباس است که شما میتوانید خیلی آرام آن را روی لباس بکشید تا هم پرزها جدا شوند و هم به لباس آسیبی وارد نشود. استفاده از روش نوار چسب هم میتواند کمک کننده باشد ولی به اندازه دیگر روشهای گفته شده برای لباسهای بافتنی کارآیی ندارد.
پرز لباس مشکی
پرز لباسهای مشکی به خاطر رنگ تیره خیلی سریعتر خود را نشان میدهد. زیرا این پرزها با گرد و خاک ترکیب میشوند و به صورت گلولههای سفید رنگ به راحتی روی سطح لباس قابل دیده شدن هستند.
برای لباسهای مشکی بهتر است حتما در درجه اول پوشاک با کیفیت را خریداری کنید تا کمتر پرز بگیرد. لباسهایی که با پارچه با کیفیت دوخته شدهاند در طول مدت زمان استفاده کمتر به این مشکل دچار میشوند زیرا این جنس پارچه کمترین میزان استفاده از الیاف مصنوعی را دارد و الکتریسیته را خیلی کم در خود نگه میدارد. پارچه با کیفیت مقاومت بیشتری نسبت به ایجاد پرز دارد و کمتر ظاهر این مدل از لباسها ناخوشایند میشود.
در هنگام شست و شوی لباسهای تیره بهتر است از مایع لباسشویی استفاده کنید تا الکتریسیته کمتری به لباس وارد کند. این لباسها بهتر است که بیشتر با دست مورد شست و شو قرار گیرند تا اصطکاک کمتری داشته باشند و بافت آنها کمتر مورد آسیب قرار گیرد.
در هنگام شستن حتما لباسهای با جنس و رنگ متفاوت را جداگانه بشویید تا پرز آنها به هم نچسبد، به عنوان مثال شستن حوله با لباس مشکی، باعث میشود تا ظاهر لباس تیره بسیار زشت و پر از پرز شود. اگر جنس پارچه برجسته نیست و ظاهر صاف و یکدستی دارد برای پرزگیری، لباس را روی یک سطح صاف مثل میز قرار دهید و بعد با استفاده از روشهای گوناگون عمل پرزگیری را انجام دهید.
چگونه پرز لباس را بگیریم؟
برای از بین بردن پرز لباسها روشهای متفاوتی وجود دارد، این روشها براساس جنس کالا و حتی رنگ آنها کارآیی دارند. در میان انواع روشها که شامل استفاده از سنگ پا، سمباده کاغذی، دستکش پلاستیکی، اسفنج مرطوب و ... میشود بعضی از راهها وجود دارند که امتحان خود را پس داده و کمترین آسیب را به الیاف پارچه میزنند. این راهکارها در عین کم هزینه بودن بسیار سریع پرزها را از بین میبرند و کار شما را راحت میکنند که در زیر آورده شدهاند.
از بین بردن پرز لباس در لباسشویی
در این روش بهتر است کالا به تفکیک رنگ و جنس داخل ماشین لباسشویی انداخته شوند تا لباسهای حساس پرز نگیرند. پوشاک باید با توجه به اطلاعات موجود روی لباس داخل ماشین لباسشویی انداخته شوند و از شوینده مناسب برای شستن آنها استفاده شود. لباسهایی که دارای حساسیت و ظرافت بالایی هستند باید با گزینه لباس ظریف ماشین لباسشویی شسته شوند تا حتی در حین شست و شو هم مورد آسیب قرار نگیرند.
برای خشک کردن البسه نباید از خشک کن خود ماشین استفاده کنید زیرا با سایش پوشاک به هم تار و پود آنها دچار آسیب میشود و زود پرز میدهند در نتیجه بهتر است که لباسها روی بند رخت و در هوای آزاد خشک شوند.
از بین بردن پرز لباس با سرکه
یکی از راههای جالب و تاثیر گذار در از بین رفتن پرز لباس و پارچه استفاده از سرکه سفید است. سرکه سفید یکی از بهترین انتخابهای پیش روی شما خواهد بود زیرا این مایع یک نرم کنندهی فوق العاده و یک پرزگیر بی نظیر است. سرکه به دلیل خواص جالب و منحصر به فرد خود میتواند در از بین بردن پرزها به شما کمک کند.
برای بهتر شدن ظاهر لباسهایتان کافیست فقط حدود یک چهارم لیوان سرکه سفید را در مخزن ماشین لباسشویی بریزید و لباسها را بشویید. با این کار علاوه بر از بین رفتن پرزها، لباسها نیز کاملا ضد عفونی شده و محفظهی ماشین لباسشویی هم به خوبی تمیز میشود. برای از بین بردن پرز شلوار پارچه ای و شلوار کتان در این مورد دقت نمایید.
از بین بردن پرز لباس با ژیلت
یکی از رایجترین روشها برای از بین بردن پرز لباس استفاده از ژیلت است که بسیار سریع و با صرف هزینه کم میتوان پرز لباس را برداشت. برای کار با ژیلت باید اول لباس را اتو بزنید تا تمام چروکهای آن صاف شود سپس آن را روی میز پهن کرده و ژیلت را بسیار با دقت روی لباس بکشید تا پرزها از روی لباس برداشته شوند. استفاده از ژیلت برای لباسهایی ممکن است که بافت پارچه برجستگی خاصی ندارد و می توان به صورت آرام ژیلت را روی آن کشید. هنگام استفاده از این روش برای انواع پولوشرت دقت خاصی داشته باشید.
سخن پایانی
بهترین اقدام اولیه برای پرز لباس نگهداری و مراقبت صحیح از آن است تا کمتر دچار مشکل شود و بعد در صورت ایجاد پرز میتوانید از اقدامات مناسب بهره ببرید. برای برداشتن پرزهای لباس راهکارهای گوناگونی ارائه میشود که باید بر اساس جنس پارچه و رنگ البسه تصمیمگیری شود که کدام روش برای پوشاک مناسبتر خواهد بود.
برای لباسهای صاف و بدون برجستگی میتوان از ژیلت، تیغ، ماهوتپاک کن و حتی اسفنج مرطوب استفاده کرد تا پرزها از روی پوشاک برداشته شوند. در کالاهای دارای بافت برجسته مثل البسه بافتنی و پشمی بهتر است از راههایی مثل شانه ریز و ریش تراش برقی بهره برد که به بافت آن کمترین آسیب وارد شود. شست و شوی درست و اصولی یکی دیگر از روشهای متداول برای از بین بردن پرز لباس است که برای انواع پارچهها کاربرد دارد.